2012. április 5., csütörtök

Egy kis novella részlet


A Hihetetlen magazin pályázatára kezdtem el írni, de szokásomhoz híven, ismét lemaradtam :D Ez lassan már kezd a védjegyemmé válni :D Három részletben felteszem azért ide, hátha kíváncsi rá valaki :D

Zombik, vámpírok és vérfarkasok. Legendák, mítoszok, néhány menő hollywoodi rendező agymenései. Hittem régebben…
Az ok, amiért tollat ragadtam igen egyszerű. A világ háromszázhatvan fokos fordulatot vett az elmúlt pár évben. Az eddig természetesnek vélt dolgok hiánycikké váltak, a társadalmi normák felborultak. A hűs víz, amely eddig torkomat nedvesítette, elapadt, még megmaradt forrásaink csatamezővé váltak. Az állatok és növények pusztulni kezdtek, mely az életben maradás legfontosabb elemét, az oxigén rohamos csökkenését eredményezte. A globális felmelegedés és az emberi behatás következtében kiszabaduló vírusok az utolsó morzsányi emberséget is kiölték társadalmunkból.
Vér mocskolta szomszédaim kezét, akik őrülettől elhomályosodó tekintettel próbáltak túlélni. Városok pusztultak el, miközben a sivatag homokja lassan sírkövet borított a monumentális épületekre. Az élelem és a víz hiánya ösztönöktől hajtott kiéhezett vadállatokká változtatott minket. Hol volt már az emberi felsőbbrendűség? A gőg? Az isteni emelkedettség? Visszasüllyedtünk a sárba ahová tartoztunk, ahonnan elindultunk és ahonnan igazából soha sem emelkedtünk ki.
A tudomány, amely az elmúlt háromszáz évben rohamosan fejlődött, túlnőtt rajtunk. A természetes forrásaink helyett nem a mesterséges alteregóikat kellett volna kutatnunk. Istent játszottunk, emberek életével ruletteztünk, miközben azt hittük, hogy képesek vagyunk szemünknek láthatatlan lényeket uralni. A vírusok azonban jöttek, láttak és legyőztek minket.
Az ember és a felsőbbrendűség. Sokan hitték kezdetben, hogy a pénz megóvja őket az armageddon eljövetelét jelző dühös angyalok lándzsáitól. Túl későn látták be, hogy tévedtek.
Föld Anya otthont adott nekünk, de mi uralni akartuk őt, ezért most elveszi tőlünk önzetlen ajándékát.
A történelem egy óriási körforgás, amely ismétli önmagát. Ha képtelenek vagyunk tanulni saját és elődeink hibájából, Gaia ismét leformatálja Földünk életeket tartalmazó meghajtóját. 

2 megjegyzés:

b.m.grapes írta...

a kutya fádat :O
hát miért nem voltál gyorsabb? :/
tessék megragadnia lehetőségeket :)

Darawona írta...

Tudom, csak most elég vontatott a napi ütemtervem. Készülök emelt magyar érettségire, közben szerkesztést tanulok, úgyhogy sajnos lemaradtam :/