2010. július 23., péntek

Kísérteties éjszaka V.

Az erdő megbolydult, a nap halványan melengette a tájat. Sötét alakok vonultak, elszánt tekintetüket a távolba vetve. A fák sűrű lombkoronája kiszűrt minden fényt, minden éltető erőt a környékről, az avar elszáradva, holt virágok tengereként fedte a kopár földet. Katonás léptek zavarták meg a síri csendet, feketén kavargó köpeny lengte körbe a közeledő alakokat.
Elől egy fiatal lány lépkedett, arcának bal felén mély vágás húzódott, megsértve szemének tökéletes vonalát, bőrének selymes voltát. Fekete haja kócosan omlott a vállára, hogy keskeny derekát verdesse. Bal kezét sűrű tetoválásinda ölelte körbe, hogy a tenyeréhez érve egy szem bontakozzon ki kusza vonalaiból. A hófehér bőr megvillantotta a sötét pupillát, ami éhesen összeszűkült, a lány arcára halvány mosolyt csalva.
Kezében hosszú, éles tőrt szorított, markolatának tökéletes íve a kecses ujjakba simult. Az Árnylelkek közeledtek, minden életet és energiát elszívva a növényekből és a fákból. A lány, nevezetesen Ain Mujah, könyörtelen tekintettel, kecses léptekkel suhant az avarban, nesz nélkül. Egyetlen, könnyed mozdulattal felmászott a közeli fára, majd körbekémlelt. Egy ódon kastély mohával benőtt falai magasodtak a közelben, körülötte halvány áttetsző alakok derengtek, fülsiketítő hangjuk bejárta a környéket. Ain lemászott a többiek közé, majd intett, hogy haladjanak tovább. Az Árnylelkek engedelmesen bólintottak, majd alázatosan követték úrnőjüket.
Ain csupán huszonhárom éves, törékenynek látszó lány volt, erre a tényre rácáfolt minden egyes tettével és döntésével. Uralkodónak született, a boszorkányok nagy jövőt jósoltak neki. Apja hét évvel ezelőtt halt meg, Ainnek fiatalon kellett felnőtté válnia és elfoglalni a trónt.
Az Árnylelkek népét félig ember, félig boszorkányok alkották, erejük nem volt olyan kiemelkedően magas és lehengerlő, mint tisztavérű társaiké, de a fekete mágia lelkes használata gyilkoló gépekké tette őket. Száműzték népüket a társadalomból, hiszen elárultak mindent, ami szent és sérthetetlen. Szabályok nélkül létezni nem lehetséges, az Árnylelkek öntudata és eszméi pedig vetekedtek a legelvetemültebb anarchistákéval. Így hát menniük kellett, de a mai napig a legelitebb, legfelkészültebb és leghalálosabb alvilági bérgyilkosoknak tartják őket.
Az erdő hirtelen véget ért, egy alak sötét kontúrjai rémlettek fel a nap sugaraitól körbeölelve.
- Hol késtek? – sziszegte ingerülten a férfi, kezei remegtek az indulattól.
Ain bűbájos mosollyal a csuklyás alakhoz lépett, tekintete hideg volt és könyörtelen. Arcának bal oldalát elrejtette az erdő jótékony sötétségében, veszedelmes ragadozóként közeledett a férfihoz.
- Uram, mi kívül állunk mindenen és mindenkin. Nekünk nem parancsol senki! – hangja korbácsként csattant a Megbízó hátán, aki láthatóan megrezzent az éles hangnemtől – Tehát, kezdjük az elején. Jó reggelt Uram! Örülök, hogy megismerhetem.
Elégedett mosoly terült el Ain arcán, a férfi pedig partra vetett halként, rémülten tátogott. Nem számított arra, hogy egy ilyen kaliberű, törékeny és pokolian fiatal lány, hasonló energiafelszabadításra és félelemkeltésre képes. Ain a fény felé fordította az arcát, megvillantva sebhelyét, ami átszelte az egész bal arcát, hogy a nyakán keresztül eltűnjön a fekete ruha alatt. A Megbízó félrenyelt, a köhögés hirtelen kúszott fel a torkán, hogy fuldokolni kezdjen a földön.
- Sajnálom Miss Mujah! – tért magához pár perccel később, alázatosan meghajolva a lány előtt – Türelmetlenségem nem ismer határokat, habár inkább a félelem és az izgatottság kerekedett felül rajtam.
A lány unott arccal bólintott, majd intett, hogy térjen végre lényegre.
- Öhm… Hát persze – köszörülte a torkát a férfi – A kastélyban van, egy üzenetet hagytam maguknak a pincében. Azon minden részletet megtalálnak.
Ain arcán kegyetlen mosoly rajzolódott ki, a sötét energia egyre erősebben lüktetett a lány aurájában. Kitárta jobb kezét, a szem éhesen és dühösen villant, Ain összerezzent a hirtelen felszabaduló energialökettől. Egyetlen határozott mozdulattal előrántotta a tőrét, majd az éppen távozó férfi mögé lopakodott. Keze a Megbízó nyakára tekeredett, a tőr meglendült, éles ragyogása elvakította a lányt egy pillanatra. Vér fröccsent a fekete szövetre, a tetoválásra, ami szomjasan itta a nedűt. A férfi egyetlen hang nélkül lehelte ki az életét, tekintete elborzadva meredt a távolba, a megbánás halvány szikrája csillant a szemekben. Ain élvezettel figyelte a vér ütemes lüktetését, a hófehér nyakat, ahogy a bőr elválik minden vérfolyamnál, hogy feltárja tartalmát.
A lány undorodva átlépett a férfin, majd elindult a kastély felé, hogy beteljesítse a férfi utolsó akaratát. Persze nem miatta, hanem mert kötelességének érezte megszabadítani az emberi fajt a démonoktól és a hasonló szörnyetegektől.
Sötét alakjukat lassan elnyelte a pince félhomálya, amikor egy egyenruhás alak futott az erdő széle felé. Könnyes arccal a holttest fölé hajolt, ajkait kétségbeesett kiáltozás hagyta el.
- Mr. McWilliams! Mr. McWilliams! Valaki hívjon segítséget! – hangja lassan elhalt az erdő fái között vergődve. A kastély egykori tulajdonosa üveges tekintettel meredt az égre, ahol a nap önzetlenül ontotta melegét és vakító fényét.

12 megjegyzés:

b.m. grapes írta...

Hú, komolyan mondom ez sokkal félelmetesebb volt, mint a Kibelezetlen valóság! Meg ezek az árnylelkek!!! Még jó hogy csak dél van, tudok majd aludni szemléletes leírásod után XD
Nagyon jók a nevek. Honnan veszed őket? Mitológiai eredetűek, mint Dan neve?

Darawona írta...

Nem. Ain neve arab és kicsit árulkodó is. Ain=szem Mujah=vérző szív. Majd nemsokára részletesebben is szeretnék mindenkit megismertetni a lány történetével, hiszen lényegében ő is főszereplővé válik a regényben.
Az Árnylelkek kegyetlenek, tehát muszáj valahogy érzékeltetnem ezt:D

b.m. grapes írta...

Nagyon jól csináltad, így is kell, nem kell fényeznia rosszat XD

Mikkamakka írta...

Szegény Megbízó, erre biztosan nem számított. :D Az (is) érdekelne, hogy ki ellen akarta felbérelni az Árnylelkeket a tulaj. Asmodeus ellen? De honnan tudta, hogy egyáltalán ott volt? Ugyanonnan, ahonnan a fehérruhás kísértet néni? :) És ő honnan tudta?
Érdekes, hogy az antiszociális, kegyetlen Árnylélek vezető kötelességének érzi az emberi faj védelmét. :) Ezek szerint mégsem annyira antiszociális? :D

Más. A Könyvmoly-néni blogján akartam írni egy kommentet, hogy jelezzem, hogy én biza szeretném a könyvedet látni, aztán vagy negyedik nekifutásra sikerált, mert gondoltam, belinkelem pár oldaladat, de a sok linket spam-gyanúsnak érzékeli a freeblog. :) De végülis kicseleztem, úgyhogy nagy nehezen megjelent a hozzászólásom. :) De nem Mikkamakka néven, hanem egy másik netes nicknevemen... :P

Darawona írta...

Nem az emberi faj érdekében cselekszik, hanem a démonokat szeretné kiirtani. Amúgy nem Asmodeushoz jött... De az már csak később:D
Köszi, hogy írtál Ildikónak:D

Artair McKnight írta...

Szia! :)
Nem túl okos ötlet volt tőlem, hogy a legújabb részlettel kezdtem, de egyelőre csak kíváncsi voltam egy ízelítőre. :) És tök jó! :D Árad belőle a sötét, misztikus hangulat! :) Nem mellesleg érzékletesen írsz, és én mindig az érzékletességet szeretem az írásokban. Ügyes, jó, tetszik! :) :) :) :)

Ó... és nem'tom mennyire ciki, vagy gáz, de nekem van egy olyan kelta túlvilági kreatúrám a regényemben, amelyet árnyszolgának hívnak. :P Itt meg Árnylelkek vannak. :D De van egy olyan érzésem, hogy a szórakoztató irodalom tele van árny*-akkal. :D :D :D Sebaj! :D

(Ja, mostantól szépen "követlek"! :D)

Artair McKnight írta...

Upsz, csak most látom, hogy mennyire lemaradtam. :D (2010. JÚLIUS 23.) :D

Darawona írta...

Szia :)
Örülök, h az olvasóim között tudhatlak, főleg, hogy nem sok pasi olvas :) Ezek szerint nem csak a női olvasóknak lehetnek érdekesek az írásaim.
Az Árnylelkek igazából egy magyar legenda, még régen olvastam valahol. Bár én kicsit átalakítottam, mert igazából tényleg lelkek, de én egy kisebb népcsoportot alkottam belőlük :) Amúgy tényleg sok fajta árny fordul elő a történetekben. Ezek szerint te is írsz, akkor hamarosan meg is sasollak :))
Amúgy igen régen volt frissítve, de ha szeretnétek olvasni akkor hamarosan felkerül a friss. Tehát aktivizáljátok magatokat :)

Artair McKnight írta...

Hát én ilyen szokatlan fickó vagyok! :D :D Egyébként igen, írok. Elég sokat! :D A blogomon vannak novellák és regényrészletek is. Most éppen egy modern kelta tündérmesén dolgozom. :P :D

Szívesen olvasnék még tőled, és tényleg mindenhol aktivizálni próbálom magam! :DDD

Darawona írta...

Jövő héten lezárul a szorgalmi időszakom, utána megírom a folytatást és akkor végre lesz friss :))
Engem nagyon érdekelnek a kelta történetek, úgyhogy kíváncsivá tettél :)

hullócsillag írta...

Szia Darawona! :)

Én is úgy jártam, mint Artie, csak bekukkantottam facebookról, beleolvastam, és leragadtam :)...
Valóban érzékletesen írsz, pedig mostanában kevés írás tud lekötni :)... amint lesz időm, elolvasom a többit is! :)

Puszii
hullócsillag

Darawona írta...

Szia hullócsillag :)

Köszönöm szépen, nagyon jól esnek a szavaid, remélem, hogy hamarosan eljutok addig, hogy folytassam a történetet :D