2010. július 21., szerda

Kísérteties éjszaka IV.

Aisa remegve ült Jordana ágyán, tekintete rémült volt és kábult. Sokként érte a démon felbukkanása, nem tett semmit, hogy védekezzen ellene. Mike, tenyerébe hajtott fejjel ült a földön, mellkasa ki-be süllyedt, zaklatott volt, a szégyen apró vörös foltokat varázsolt a bőrére. Janice a fiú mellé kúszott, óvatosan a teste köré fonta a kezét, majd magához húzta.
- Annyira sajnálom – lehelte gyengén, monotonan ismételve a két szót. A lány próbálta csitítgatni, megnyugtatni vadul kalapáló szívverését.
- Nem a te hibád. Becsapott téged, a bizalmadba férkőzött, majd elárult. Bármelyikünk bedőlt volna neki.
- De te tudtad, hogy nem bízhatunk benne. Hallgatnom kellett volna rád.
- Mi történt itt? – szólalt meg egy kábult hang a háttérből.
Jordana döbbent tekintettel méregette a szoba romjait, véres kezét. A haja vörösen tapadt hófehér porcelánbőréhez, tekintete homályos volt, látszott rajta, hogy még nincsen teljesen magánál.
- A revans, ami egy kicsit rosszul sült el – válaszolt Janice gúnyos mosollyal a szája szegletében. Haja csapzottan omlott a vállára, arcát horzsolások borították, minden porcikája tompán lüktetett az eséstől.
- Megmentetted az életemet – rebegte hitetlenkedve – Megölted a démont.
- Csak visszaküldtem oda, ahova való – rázta a fejét a lány, elkerekedett és elborzadt szemekkel méregetve a vérző fejű Jordanát. Most neki ne álljon hálálkodni neki, mert akkor sikítva rohan ki a szobából. Nagyon beüthette a fejét…
Savanyú arckifejezéssel, fáradtan megvakarta a fejét, miközben Mike a karjaiban pihegett. Az ajtó hirtelen kivágódott, majd egy áttetsző alak lebegett be a szobába. Hófehér ruhája rásimult kecses testére, kiemelve széles csípőjét és kerek melleit. Szőke haja loknikba rendezve omlott a vállára, tekintete rémülten vibrált. A Fehérruhás Lady volt a feldúlt látogató.
- Elkéstem? – hangja kétségbeesetten remegett a sötét szobában, teste megfeszült az erőlködéstől.
- Honnan? – nézett rá megütközve Janice.
- Asmodeus. Hova tűnt? – kérdezte gyanakodva, felmérve a szoba romjait.
- Visszament oda, ahonnan jött. De maga honnan tudja…?
- Az nem fontos – legyintett a szellemkisasszony dühösen, majd megkönnyebbülten elhagyta a szobát.
Mike elhúzódott a lánytól, döbbent tekintete követte a szellem útját.
- Ennek sincs ki mind a négy kereke – jegyezte meg a fiú, megrázva a fejét.
Hedwig a szoba sarkában ült, tekintete zavarodott volt és fáradt. Janice felkelt Mike mellől, majd a lányhoz lépett. Óvatosan felsegítette a földről, majd intette barátainak, hogy hagyják el a szobát. Itt az ideje végre nyugovóra térni. Jordana még percekig figyelte elhalványuló alakjukat, ahogy elnyeli a folyosó sötétje, majd ájultan zuhant az ágyára, hogy egy pillanat alatt elnyomja az álom. Aisa reszketve kuporodott a baldachin ölelésében, szemei dühösen vibráltak, a vörös köd port kavarva hullámzott a tekintetében. A sokk borzalmas dolgokra képes. Az emberben megöl valamit, hogy egy kegyetlen dolgot felélesszen benne.

Janice barátnőjét támogatva csoszogott a folyosón, mellette Mike és Lee lépkedett erőtlenül. A fáklyák halvány, pislákoló fénye világította be győztes seregük útját, a négy barát fáradtan hunyorgott a félhomályban. Amikor megérkeztek a szobájukba, Hedwig az ágyára roskadt, összekuporodott a takaró tetején, majd remegni kezdett. Testét rázta a hideg, fogai összekoccantak a meleg, fülledt idő ellenére is. Kövér verejtékcsepp indult útjára a lány arcáról, majd megszaporodva záporoztak végig a halványbarna bőrön, hogy eláztassák a testét.
Janice, Hedwig mellé lépett, hűvös kezei a lány homlokára simultak, majd rémülten elkapta róla. Ijesztően forró volt, a láz álnokul megizzasztotta Hedwig testét, magzatpózba kényszerítette a szenvedő lányt.
- Hozzatok jeget és vizes rongyokat – adta ki az utasítást a két fiúnak, akik aggódó arccal toporzékoltak az ágy mellett.
- Nem lesz semmi baj – suttogta a lány fülébe Janice, vékony ujjaival babusgatva az arcát.
Nem kellett sok idő és a két fiú is megjelent az ajtóban, egész testükön vizes rongyokkal, mindkét kezükben jókora zacskó jéggel. Janice intett, hogy lépjenek közelebb, majd óvatosan a lány nyaka, csuklója és bokája köré tekerte a nedves anyagokat. Hedwig remegve tűrte az ápolást, miközben apró sikolyok hagyták el cserepesre száradt ajkait.
Janice a homlokára is simított egy rongyot, majd könnyes szemmel barátnőjéhez fordult.
- Próbálj meg aludni, meglátod reggelre jobb lesz.
- Nyugodtan menjetek ti is aludni – szólalt meg egy hang a hátuk mögül – Majd én vigyázok rá.
Mike állt az ágy mellett, elszánt tekintettel figyelve Hedwig reszkető alakját.
- Neked is szükséged van a pihenésre – rázta meg a fejét Janice.
- Nem lennék képes a mai nap után akár egy szemhunyásnyit is aludni.
- Most még elnézem, de nem hibáztathatod magadat egész életedben – dorgálta szúrós tekintettel legjobb barátját, de azért engedelmeskedett.
Mike Hedwig ágyának szélére telepedett, két kezébe vette a lány kecses kezét, majd simogatni kezdte. Janice kábultan terült el az ágyán, a démon elleni küzdelem minden energiáját leszívta. Rongybabaként hevert a selymek ölelésében, a világ táncra perdült körülötte, minden zavaros volt és vibráló. Hedwig forró teste ontotta a hőt, a jeges hideg és a tüzes láva elegye elviselhetetlenül hömpölygött a levegőben. A lány félálomban fetrengett az ágyon, ajkait halk nyöszörgés hagyta el. Mike mellette ült, hűvös kezeivel simogatta az arcát.
Az álom Janice mellé settenkedett, jeges karmaival a testébe vájt, majd szemére szórva porát, a lány ájultan zuhant a karjaiba, hogy csodás meséi főszereplője legyen.

Másnap reggel fáradtan ébredt, minden porcikája tompán lüktetett. Felkelt az ágyból, majd kiment a fürdőszobába. Figyelmetlenül ránehezedett a törött lábára, ami csodával határos módon nem fájt, könnyedén viselte a lány súlyát. Ezen annyira meglepődött, hogy leült a legközelebbi ágyra, Lee-ére, ahol a fiú ezekben a pillanatokban kezdett ébredezni, majd feszegetni kezdte a masszív anyagot. Barátja laposakat pislogva felült, Janice-re vetette csodálkozó tekintetét és megszólalt.
- Te meg mit csinálsz? – kérdezte érdeklődve, hosszú szempilláit rebegtetve.
- Valamit meg akarok nézni. Segíts! – hangzott a türelmetlen parancs a lány szájából.
Lee kelletlenül kikászálódott az ágyból, majd a fürdőszobába ment. Hamarosan megjelent egy metszőollóval, aminek látványára Janice-nak azonnal elakadt a szava. A fiú leült mellé az ágyba, majd nekiesett a gipsznek. Egy óra kitartó nyirbálásnak meg is lett az eredménye, a fehér anyag a földre zuhant, Janice lába pedig épen és egészségesen fehérlett a nap sugarainak keresztüzében.
Lee döbbenten figyelte a lányt, nem akart hinni a szemének, hiszen alig két héttel a baleset után Janice könnyedén használja a lábát, minden mozdulata kecses és légies. Mintha mi sem történt volna. Vagy mégis?

2 megjegyzés:

b.m.grapes írta...

Hát igen! Nem szívesen találkoznék egy szellemmel. Nem tudom, hogy vagy vele, de én már sokat gondolkoztam ezen.
Pontosan úgy írtad le az eseményt, ahogy én is el tudnám képzelni.
A végére hagyott lebegtetés is klassz. (=Miért gyógyult meg ilyengyorsan a lába?)

Darawona írta...

Az majd kiderül a könyvből. Minden apró morzsa, amit elhintettem már előttetek az egy dolog felé mutat, de nem szeretném lelőni a poént:)