2011. augusztus 11., csütörtök

Fejezet befejezése :)


Janice az ágyán ült félig becsomagolt ruhái védelmében, üveges tekintettel a távolba meredve. Mellette Mike és Lee szorgalmasan pakoltak, automatikus mozdulatokkal, válogatás nélkül hajigálva a ruhákat. Egyedül Hedwig volt az, aki értetlenül meredt hol Janice-re, hol a Mike-Lee párosra. Amikor megunta a magányos szempárbajt, dühösen az ágyra csapott apró ökleivel, majd tüzes tekintettel barátaira förmedt.
-          Elárulnátok mi a franc történt odalent? – hangja éles volt, szinte fülsiketítő ebben a néma csendben.
Janice összerezzent a hangtól, míg a fiúk zavarodottan figyelték megtört mozdulatukat.
-          Ha tudnám, hogy mi is történt akkor én lennék a világ legboldogabb embere – válaszolt halkan, szinte suttogva a lány, tekintetét lassan barátnőjére emelve.
Szemében a csalódottság és a rettenet furcsa elegye kavarodott, nem értett semmit és ez dühítette. Tudta, hogy az egésznek valahogy kapcsolódnia kell az anyjához és annak hirtelen megőrüléséhez, de nem tudta összekapcsolni a dolgokat. A Fehérruhás Lady mondatai kísértetiesen visszhangoztak a fejében, lassan őt is az őrület határához sodorva.
A tetovált lány pedig meg akarta őt ölni, hogy miért azt még csak nem is sejtette. Majd jött az ismeretlen sötét füst, ami elragadta, megmentve az életét. Mégis milyen szándéka volt vele? Egy élőlénnyel vagy egy sötét varázslattal volt dolga? Vajon meg akarta ölni? Ez és ehhez hasonló kérdések csapódtak az elméjébe szüntelenül, míg a fájdalom bele nem nyilallt a halántékába, megtorpanásra késztetve Janice-t.  Mély levegőt vett, ujjaival erősen masszírozva az érintett területet. Az éles fájdalom lassan eltompult, így újra képes volt érzékelni maga körül a világot.
- Valami nagyon nem stimmel itt, annyi biztos – hagyta annyiban Hedwig, majd ijedten visszavonulót fújt.
- Sietnünk kellene – váltott témát Janice a két fiúra pillantva.
Mike némán bólintott, behajította az utolsó ruhadarabot is a bőröndbe, majd intett, hogy indulhatnak. A vakáció rövidre sikerült, de a négy barátnak bőven elég volt ennyi izgalom, nem vágytak a további maradásra. Alig várták, hogy Mr. Bloom kényelmes luxusjárgányán hazafelé vegyék az irányt.

Nincsenek megjegyzések: